Mandura sok

Picture
   


      The Royal Family of Fruits   - Kraljeva družina sadja       MANDURA je združila edinstveno in močno sadje, ki v kombinaciji, zagotavlja idealno prehransko ravnovesje v  brez konzervansov prehranskim dopolnilom v obliki soka. Medtem, ko je MANDURA imenovana kot prehransko dopolnilo, le to vsebuje rekonstituirane celotne sadne sokove vsake sestavine, ne pa dodatne oblike vitaminov in mineralov, ki jih ponuja, zagotavlja optimalna hranila, ki  so nam na voljo. Z izrednim okusom, ki smo ga pridobili iz dveh plodov, tako pomembnih, da sta znana po vsem svetu kot kralj in kraljica sadja, lahko MANDURA zagotovi hranila, ki jih potrebujete z zaužitjem s samo dvemi veliki žlicami na dan .*        Kraljeva družina sadja je bila namensko izbrana, da bi  zagotovila najboljšo ponudbo prehranskih koristi z enim dopolnilom MANDURA. Izkoriščanje moči ksantonov, fitohranil, mineralov in antioksidantov, vse združeno brez konzervansov, MANDURA pomaga spodbujati naravno energijo, serotonin in melatonin, podpira hrustanec in skupno delovanje, pomaga ohranjati črevesni zdravstveni sistem, in je odličen vir beljakovin, mineralov in zdravih maščob omega *  Legenda o Durian sadežu

V začetku 15. stoletja, znani navigator Zheng He, iz dinastije Ming, je odplul iz Kitajske s posadko mornarjev, na misijo da bi raziskoval jugovzhodno Azijo. Domotožje in nemirnost mornarjev je nemotiviralo skupino da bi nadaljevali pot, in Zheng je nestrpno iskal nekaj kar bi omogočilo lažje potovanje.

Nekega dne, medtem ko je raziskoval na kopnem, Zheng je prišel do kupa koničaste, jajčaste oblike sadja, ki je ležalo na podlagi pod več visokih drevesih. Kapitan hitro naloži svoji posadki naj zberejo plodove in naj preverijo če so užitni. Že samo po enem užitem sadežu, je bila posadka čisto zasvojena.  Sadje naj bi bilo tako okusno, da se ni moglo niti opisati, in vsi na ladji so se razvajali z novim užitkom. Posadka se je počutila odlično in niso več razmišljali o vrnitvi domov. Namesto tega so začeli govoriti kapitanu, da bi ostali čim bližje drevju tega okusnega sadeža.

 Zahteva, da se poda ime novemu odkritju, Zheng je izbral ime Durian. Ta beseda se izgovarja "Liu lian" v Mandarinščini pomeni " želja ostati na istem mestu" ali "odpor do odhoda".

Do današnjega dne, Durian je zelo občudovan zaradi njegovega nebeškega okusa in ogromno zdravilnih lastnosti.  V resnici pa v njegovem naravnem okolju, je Durian znan kot vladajoči kralj sadežev.

 Koristi Zheng Hejevega odkritja se občuduje že zadnjih 600 let. Tradicionalna kitajska medicina vključuje jedi iz Durian sadja za pospešitev okrevanja žensk po nosečnosti in za okrepitev in izboljšanje zdravja vitalnih organov. Sadje je tudi uporabljeno kot  izboljšanje pozitivne energije. Durian naj bi bil yang pozitivne energije in z njim se ujema nihče drug kot vladajoča kraljica plodov mangostin (mangosteen) in skupaj tvorita ying in yang in legendo kraljevske družine sadja.     Velja za enega najbolj hranljivih sadežev na svetu, vsaka Durianova hiša  ima približno pet segmentov, ki vsebujejo semena in kremaste, užitne dele mesa. Ta del znan kot aril zagotavlja pomembne hranilne koristi. Sadje ponuja toliko hranil, da na Tajskem z Durianom pogosto hranijo  bolnike in ženske po porodu.  
  Azijski sadež DURIAN je zelo priljubljen pri ljudjeh na Filipinih,Tajskem in Singapurju. Predstavlja izjemno pomemben dosežek v lepotni industriji in povezuje nego z zdravjem kože.  


Durian najdete tudi v novih anti-age produktih. Gre za kompleks ekstrakta DURIANA in glikolne kisline in prinaša rezultate na celični ravni. Končno bariero preskrbi z vitalnimi lipidi in dobrimi sladkorji, ki spodbujajo množenje celic, poveča intercelularno vlažnost, učvrstuje celično membrano, poleg tega pa povečuje prodiranje ostalih esencialnih sestavin v kožo.

Durian je najboljši naravni vir triptofana in organožveplene spojine.
  Triptofan, esenciane aminokisline, ki jih je potrebno zaužiti s prehrano. Predhodnik seratonina, ki igra pomembno vlogo pri urejanju telesnih čustev. Serotonin se lahko pretvori v melatonin, ki je nevrohormon, ki povzroča spanje. Triptofan v Durianu lahko pomaga pri:   - depresiji - tesnobnosti - libido - ADD/ADHD - proti bolečinah - migrene - stres - slabem spanju - uravnoveženju čustev   Organožveplena spojina   Organske spojine, ki vsebujejo žveplo   - zmanjšajo sintezo holesterola - ima protivnetne lastnosti - antioksidantno delovanje - deluje antimikrobno, antibakterijsko, protiglivično ter zatira dejavnost zajedavcev - izboljšuje polt - žveplo je sestavni del insulina in deluje pri urejanju neravnovesja sladkorja v krvi - pokazalo se je tudi, da žveplo obrne stanje artritisa z izboljšanjem gibčnosti, zmanjšanje vnetja, zmanjšanje artritične bolečine   Durian je znan tudi kot naravni afrodizijak !!

 Prehranska vlakna: podpirajo zdrav prebavni trakt*
Minerali: vsebuje kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij, cink, baker in mangan Vitamini: vsebuje tiamin, riboflavin, niacin, pantotensko kislino (B5),

Vitamin A, Vitamin B6, Vitamin C, folna kislina in retinol

Beljakovine in maščobe: dober graditelj mišic z visoko vsebino

beljakovin in maščob brez holesterola

   

 
   
Legenda o Mangosteenu (Mangostan, Mangostin)

Rečeno je bilo, da je med bivanjem kraljeve družine v Aziji, Kraljica Anglije Viktorija,  okusila mangostin prvič po vrnitvi v svojo domovino, spomin na okusen sadež je ostal v mislih njenega veličanstva, in je hrepenela po tem, da bi zopet okusila ta prečudovit sadež.

Kraljica je ponudila nagrado 100 funtov, tistemu, ki ji prinese sadeže, vendar nikomur ni uspelo, kasneje je ponudila tudi viteški naziv vendar nikomur ni uspelo, ker je sadež bil prezrel in ni bil užiten po dolgi poti do Anglije. V naravnem okolju Mangosteena, je zaslužil svoj naziv zaradi izjemne sposobnosti, da zmanjšuje toploto v človeškem telesu in ogromne zdravilne koristi za človeško telo. Dejstvo da kitajska medicina meni, da je mangosteen koristen za vneto grlo,  proti vnetju oči in povrne zdravje komurkoli, ki trpi zaradi bolezni ali pomanjkanja prehranskih dopolnil. Mangosteenove beljakovine in maščobe so znane po tem, da so zelo hranljive v telesu.

Ko Durian določa yang, mangosteenova hladilna lastnost deluje kot yin v preprečevanju segrevanja Duriana, tako da se popolnoma ujemata in dopolnjujeta med seboj. Kombinacija Durian in Mangosteena ustvarja končno "poroko" kralja in kraljico sadja.  To odlično združitev dveh svetovnih in  najuglednejših sadij, super plodovi ponujajo optimalen okus in uravnoteženo prehrano. Močan antioksidant.   Najbolj znano super sadje na svetu, mangostin, se že sto let uporablja kot zdravilna pomoč pri tradicionalnih zdravilcih v jugovzhodni Aziji. Vsak mangostin je sestavljen iz zunanjosti  skorje iz več segmentov mehke, bele kaše. Notranjost sadja je znano kot aril je že samo po sebi hranilno bogato, ampak zunanja lupina je znana kot pericarp in prinaša prehranske koristi za še višjo stopnjo. Perikarp je del mangostina in je bogat z ksantoni, v resnici, vsebuje eno od najvišjih ravni, ki jih lahko najdemo v katerikoli snovi.
J. Frederic Templeman dr. med

je sestavil seznam obolenj, pri katerih uporablja mangosteen kot eno izmed primarnih sredstev zdravljenja:

 1. reflux bolezni
 2. gastritis
 3. hernija
 4. artritis
 5. kronična utrujenost
 6. blage oblike depresije
 7. blage oblike anksioznih motenj
 8. blage in srednje oblike astme
 9. črevesene težave z diarejo
 10. kronična urološka vnetja pri starejših
 11. motnje spanja
 12. alergijski rinitis
 13. nevrodermatitis
 14. ekcem
 15. bolečine v mišicah
Kot dodatno sredstvo pri zdravljenju pa dr. Templeman uporablja mangostin pri naslednjih obolenjih:

 1. revmatična obolenja
 2. lupus
 3. kronična bolečina
 4. migrenski glavoboli
 5. želodčna razjeda
 6. diabetes
 7. cistična fibroza
 8. srednje težka oblika depresije
 9. Crohnova bolezen
 10. rak
 11. kardiovaskularna bolezen in hipertenzija
 12. razpoloženjske motnje po menopavzi in PMS
 13. virusna infekcije
 14. bakterijske infekcije
 15. vnetja ustne sluznice
 16. glivične infekcije
 17. hemoroidi
 18. psoriaza
  Mandura vključuje mangostin v celoti, da bi zagotovili optimalno hranilno vrednost, ki je na voljo, vključno z:   Ksantoni:edinstven razred fitohranil, ki so izjemno močni antioksidanti, ki so pomembni za življenje in imajo protivnetne lastnosti (dodatna protivnetna raziskava) * Tanini:naravni astringenti znani po antioksidantni lastnosti in koristni za črevesno zdravje * Beljakovine in maščobe: dober graditelj mišic z visoko vsebino beljakovin in maščob brez holesterola Prehranska vlakna: podpirajo zdrav prebavni trakt* Kalij: Mineral  znan po tem, da znižuje krvni tlak, je odporen na bolezen ledvic in spodbuja zdravo delovanje možganov * Železo: Mineral znan po tem, da pomaga pri proizvodnji rdečih krvnih celic in ohranja primerno mišično sestavo in delovanje organov * Vitamini: Vitamin C, Vitamin B in ostale amino kisline 
   


     Acai  (izg. As-sha-i)       Imenovane za enega izmed najbolj močnih antioksidantnih sadij, ki trenutno obstajajo, Acai vsebuje obilico hranljivih koristi v eni majhni jagodi. Nekoliko večja od borovnice, vsako temno vijolično sadje vsebuje tanko plast užitnega dela mesa znano kot mesocarp obdano s temno kožo znano kot exocarp vseobsegajoče velika semena znana kot exocarp. Exocarp in mesocarp jagode zagotavljajo precej močna hranila. Njihova bogata hranila so tako pomembna, da so ljudje v Južni Ameriki tradicionalno uporabljajo Acai jagodičja, kot zdravilo pri prebavnih in kožnih obolenjih. V resnici je uporaba jagodičja tudi kulturno povezano s promocijo energije.

Za zdravje srca in ožilja ter krepitev imunskega sistema  
 •  močan antioksidant
 • vsebuje vitamin C in polifenole - rutin, antocianin in katehin
 • naraven vir elagične kisline
  Palma Acai je ugnezdena globoko med amazonsko rastje bujnih deževnih gozdov Brazilije. Jagode Acai (Euterpe oleracea) Brazilci že od nekdaj cenijo kot bogat vir hranljivih snovi. So prijetnega okusa ter ohranjajo zdravje ter vitalnost. Sadeži vsebujejo številne antoksidante, ki ščitijo tkiva pred prostimi radikali in ugodno vplivajo na zdravje srca in ožilja. Sadež je trenutno najbolj znan po tem, da uspešno opravlja delo pri izgubi teže. Acai Berry je popularen dodatek za hujšanje, detoksikacijo in splošno zdravje. Priporoča ga tudi Oprah. Čisti izvleček Acai - brez dodatkov je bogat z vitaminom C in polifenoli - rutin, antocianin in katehin, ki so močni antioksidanti in ščiitijo tkiva pred prostimi radikali (antikarcenogeni učinek, proti staranju) ter je naravni vir elagične kisline.

Prednosti:
 • Višji energetski nivo
 • Izboljšana prebava
 • Čisti telo in prebavni sistem
 • Krepi imunski sistem
 • Manjša občutek lakote
 • Močan antioksidant
 • Lepša koža
 • Izboljšan spanec
 • Izboljšano spolno zdravje
 • Ugoden vpliv na zdravje srca in ožilja
 • Pomaga pri levkemiji
 • Pomaga pri rakastih obolenjih
 • Pomaga pri osteoporozi
 • Pomaga pri obolenju ščitnice,..
Acai ponuja številne koristi za zdravje preko svojih hranil, vključno z: Antioksidanti:prispevajo k boju proti prezgodnjem staranju, preprečujejo in zdravijo bolezni, in koristijo splošnem zdravju posameznika Polifenoli: Antioksidanti povezani z  zmanjševanjem tveganja za bolezni srca in ožilja ter zmanjševanju škodljivih celic * Antocianini: Močni antioksidanti  znani, da koristijo vidu, zmanjšajo rast škodljivih celic, spodbuja zdravje srca in ožilja ter izboljšuje nevrološko stanje, deluje protivnetno, podpora pri  hujšanju, zmanjšuje diabetes simptome in preprečuje s starostjo povezane bolezni * Fitosteroli (rastlinski steroli): kompleks spojin membran rastlinskih celic, ki so znane po tem, da zmanjšujejo vnetja, znižujejo holesterol, zdravijo BPH (benigna hiperplazija prostate in hipertrofija) * Rastlinske beljakovine: Zdravi proteini, ki ne ustvarjajo holesterola med prebavo * Prehranska vlakna: spodbujajo črevesno zdravje* Esencialne aminokisline: Acai vsebuje skoraj popolno ravnotežje med kompleksom amino kislin ter mineralom, ki ustvarjajo kombinacijo, ki je ključnega pomena za krčenje mišic in regeneracijo * Omega 3 maščobne kisline: kritične za vzdrževanje duševne zbranosti in zmanjšanje slabega holesterola * Vitamini B1, B2 in B3 Vitamin E: bistvenega pomena za obnovo poškodovanega tkiva, normalno strjevanje krvi in krvni obtok * Ostale koristi za zdravje Acai jagod: Preprečuje poškodbo celic* Nadzoruje telesno težo* Krepi kosti*

  Borovnice (ameriške)     Priznane kot severnoameriško Super sadje, borovnice ponujajo širok izbor dragocenih hranil, ki so bili povezani s številnimi koristmi za zdravje. Že stoletja so Indijanci  uporabljali zdravo sadje za zdravljenje kašlja in za druge zdravilne namene.   Borovnice so poimenovali zaradi njihove žametne, globoko modre barve, seveda. V angleščini Blueberry. Te sočne jagode so eden od redkih sadežev, ki izvirajo iz Severne Amerike.

Indijanci uporabljajo jagode, listje, korenine  za medicinske namene.  Sadje je bil uporabljeno tudi za barvanje tkanin.Grm je iz rodu Vaccinium, v latinščini vacca, ker so jih krave molznice imele zelo rade, na njih je najprej opozoril kapitan James Cook v poznih  letih 1700.

Najbolj priljubljena različica borovnic je Vaccinium corymbosum, znane kot "ameriške" borovnice. Vsebujejo visoko vsebino antioksidantov.   Večina borovničevih hranilnih snovi, ki so koristni za človeško telo, so:   Antioksidanti:   Polifenoli (vključno s tanini), zmanjšujejo vnetje v prebavnem sistemu in preprečujejo poškodbe, ki povzročajo prosti radikali, srčno-žilne, nevrodegenerativne in drugi s starostjo povezane bolezni *   Kaempferol flavonoid je znan, da okrepi zdrav imunski sistem *   Pterostilben in Resveratrol  zmanjšuje holesterol in razgrajuje maščobe*   Antocianin: prispeva k ohranjanju vida in boju proti e-coli *   Vitamin C: Pomemben za zdrave dlesni, zdrave kapilare, zdrav imunski sistem, za razvoj kolagena in absorpcijo železa *   Prehranska vlakna: Spodbujajo črevesno zdravje in srce *   Mangan: Pomemben pri razvoju kosti in presnove beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob *   Tanini: Pomaga pri zmanjšanju vnetij na prebavilih *   Ostale  zdravstvene koristi, ki jih ponujajo borovnice so:   Anti-aging- proti staranju* Bogatenje učne sposobnosti in spomina* Pomaga pri preprečevanju okužbe sečil*  NAROČITE ZDAJ!     
Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmiÅ¡ljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom. 

 Select LanguageEnglishAfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddishPowered by
Translate        Amazon.com Widgets               VSE CENE SO NETO CENE IN NE VSEBUJEJO DDV-ja TER POŠTNINE !!!! * Vse navedene izjave niso potrjene s strani Ministrstva za zdravje. Ta izdelek ni namenjen za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Vaši podatki ne bodo posredovani tretjim osebam, Mandura Corporate jih bo posredovala  Davčni Upravi Republike Slovenije, le v primeru pisnega zahtevka !!! ,